background

Hoe Apiary Silverback helpt om API's te bouwen over twee continenten heen.

14 Mar 2017

Laat ons eerlijk zijn, platforms are the new black. De wereld veranderd in één groot platform en dat is iets goed. Uber, AirBnB, Teamleader en vele andere zorgen voor een digitalisering in de wereld dankzij de ontwikkeling van platformen. Maar wanneer je aan een van deze startups denkt, denk je altijd aan de fancy front-end die gebruiksvriendelijk is. Maar in het overgrote deel van de gevallen zit de echte kracht van deze platformen in een of meerdere backend applicaties, die vol zitten met krachtige functionaliteiten die beschikbaar zijn via een API. Wel dat is net onze sterkte, en we doen dit over twee continenten heen! In deze blog post leggen we je uit hoe wit dit doen door gebruik te maken van enkele moderne cloud-based toepassingen.

apiary_0.jpg

In december 2016 vroeg een Gentse start-up aan een van onze partners, Appreciate, om een nieuwe versie van hun product te ontwikkelen. Appreciate en Silverback gingen samen door de specificaties voor de mobiele en backend applicatie zoals opgegeven door de klant. De eerste stap was om een nieuw project aan te maken in Apiary om de drie teams (Mobile development door Appreciate, API development en testing door Silverback) met elkaar te verbinden. De volgende stap was het volledige uitwerken van de API blueprint for het nieuw te ontwikkelen platform in Apiary. Van zodra deze fase afgerond was konden zowel ontwikkeling als testing parallel verlopen.

Postman- Supercharge your API workflow

Op basis van de API blueprint in Apiary kon het team testers aan de slag om de geautomatiseerde test scenarios uit te schrijven in Postman en konden de ontwikkelaars starten met de blueprint om te zetten naar echte code. Aangezien zowel testers als ontwikkelaars hun werk konden valideren tegenover Apiary, was het op het einde slechts de tests nog laten lopen tegenover de effectieve API. Na 2 maanden hard werken en de nodige tassen koffie was het team in Kigali klaar voor hun eerste release. Het resultaat? Een werkende, volledig gedocumenteerde en geteste API die het voor Appreciate mogelijk maakte om hun volgende mind-blowing mobiele applicatie te ontwikkelen voor hun klant.